a jeśli owsianka jest rozgotowana, warzywa są spalone, ryby są solone, a technologia gotowania jest ogólnie naruszona, SOS podkreśli tylko ogólne wady, ale ich nie ukryje.
kilka kulinarnych sekretów pysznego przystawki:
1. Jeśli przepisy na sos zawierają dodatek przypraw ,danie główne powinno być doprawione tylko minimalną ilością soli & ndash; lepiej niedosolić.
2. Podobnie z cukrem: serniki, naleśniki, naleśniki, sałatki owocowe, biszkopty nie mogą być słodzone podczas gotowania. Wystarczy wlać rozpuszczoną czekoladę, mleko skondensowane, dżem, słodką śmietanę przed podaniem.
3. Gotowy sos jest zwykle wlewany do małych dzbanków z uchwytem & ndash; osobno dla każdego zjadacza. W niektórych przypadkach porcję sosu ostrożnie układa się na wierzchu posiłku, jeśli jest to na przykład sałatka lub spaghetti. Następnie na talerzu wszystko można wymieszać łyżką i widelcem.
4. Czasami gospodyni ma za cel & ndash; uczynić SOS bardziej płynnym, innym razem – zagęścić go. Rozwiązanie pierwszego problemu: dodaj sok pomidorowy, śmietanę o niskiej zawartości tłuszczu, sos sojowy lub wodę i zagotuj mieszaninę. Aby uzyskać gęstszą konsystencję, wystarczy dodać surowe jajko, mąkę, skrobię, twardy ser, przecier warzywny, suszone grzyby pokruszone na proszek lub dłużej odparować płyn w rondlu.
51 kcal
30 minutes
Aromatyczny, pyszny dodatek do ulubionych potraw! Sos z mąką i koncentratem
213 kcal
30 minutes
Najbardziej znany i popularny sos we Włoszech. Przygotuj prostą Bolognese z
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Sosy
- Warzywa
- Mąka
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Liście kwiaty korzenie
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Bazylia
- Liść laurowy
- Sól
- Mieszanka ziół
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Gotowanie
- Na patelni
- Gravy
- Sos do makaronu i makaronu
- Sos do kotletów
- Domowy sos pomidorowy
- Z cebula
- Mąka pszenna
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier