sos dla lagmana

zaskakująco pyszne danie! Zachwyć bliskich kuchnią orientalną! Smakowity)
Svetlana_bondyrevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 14 % 5 g
235 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przyprawy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i obierz warzywa

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz mięso i pokrój na małe kawałki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchew

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cebula

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pieprz

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej olej do kotła

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy olej się nagrzeje, wrzuć cebulę. Smażyć przez 5-7 minut

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie mięso. Smażyć 10 min

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj Zira

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dalej liść laurowy. Dusić około 10 min

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj marchewkę, paprykę, kurkumę i curry. Smażyć przez 5-7 minut, nie zapominając o mieszaniu

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Następnie rozłóż ziemniaki

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlać gorącą przegotowaną wodę i dusić. Sól przez 5 minut, aż będzie gotowa. To wszystko, pozostaje tylko ugotować makaron, ułożyć go na talerzach i zalać sosem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal / 100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal / 100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Curry - 352   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy