SOS dla lagmana
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przyprawy
Krok 2:
Umyj i obierz warzywa
Krok 3:
Opłucz mięso i pokrój na małe kawałki
Krok 4:
Marchew
Krok 5:
Cebula
Krok 6:
Ziemniaki
Krok 7:
Pieprz
Krok 8:
Wlej olej do kotła
Krok 9:
Gdy olej się nagrzeje, wrzuć cebulę. Smażyć przez 5-7 minut
Krok 10:
Następnie mięso. Smażyć 10 min
Krok 11:
Dodaj Zira
Krok 12:
Dalej liść laurowy. Dusić około 10 min
Krok 13:
Dodaj marchewkę, paprykę, kurkumę i curry. Smażyć przez 5-7 minut, nie zapominając o mieszaniu
Krok 14:
Następnie rozłóż ziemniaki
Krok 15:
Wlać gorącą przegotowaną wodę i dusić. Sól przez 5 minut, aż będzie gotowa. To wszystko, pozostaje tylko ugotować makaron, ułożyć go na talerzach i zalać sosem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal / 100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g