duszone mięso kozie

soczyste kozie mięso w pachnących liściach sałaty. Niezbyt skomplikowane gotowanie. Apetyczny wygląd soczystych kawałków mięsa kusi do stołu.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 11 % 3 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min
pokrój świeże mięso młodego zwierzęcia na małe porcje. Pokrój cebulę w kostkę lub półpierścienie, kto chce. Drobno posiekaj warzywa. Potrzebujemy tylko łodyg selera.
w mocno rozgrzanym oleju roślinnym smażyć przez 2-3 minuty, zmniejszyć ciepło i wlać gorącą wodę. Dusić przez kwadrans. Wlej płyn do osobnej miski, przyda nam się później i smaż mięso przez 2 minuty. Wprowadzamy masę cebulową. Smażyć, aż cebula stanie się przezroczysta. Teraz dodamy warzywa po kolei, mieszając za każdym razem. Najpierw papryka, potem seler. Dodaj pomidora i wymieszaj.
do pozostawionego bulionu Wprowadzamy czerwoną paprykę, zirę, anyż, suszone pomidory. Wymieszaj i wlej do mięsa. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowana.
na talerzu wyłóż liście sałaty, połóż na nich pachnące kozie mięso z patelni, polewając sokiem z gotowania. Poczęstunek jest gotowy, możesz zaskoczyć swoich zjadaczy. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Anyż - 337   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g
  • Koza - 216   kcal/100g

Podobne przepisy