duszone mięso kozie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój świeże mięso młodego zwierzęcia na małe porcje. Pokrój cebulę w kostkę lub półpierścienie, kto chce. Drobno posiekaj warzywa. Potrzebujemy tylko łodyg selera.
w mocno rozgrzanym oleju roślinnym smażyć przez 2-3 minuty, zmniejszyć ciepło i wlać gorącą wodę. Dusić przez kwadrans. Wlej płyn do osobnej miski, przyda nam się później i smaż mięso przez 2 minuty. Wprowadzamy masę cebulową. Smażyć, aż cebula stanie się przezroczysta. Teraz dodamy warzywa po kolei, mieszając za każdym razem. Najpierw papryka, potem seler. Dodaj pomidora i wymieszaj.
do pozostawionego bulionu Wprowadzamy czerwoną paprykę, zirę, anyż, suszone pomidory. Wymieszaj i wlej do mięsa. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowana.
na talerzu wyłóż liście sałaty, połóż na nich pachnące kozie mięso z patelni, polewając sokiem z gotowania. Poczęstunek jest gotowy, możesz zaskoczyć swoich zjadaczy. Smacznego.
w mocno rozgrzanym oleju roślinnym smażyć przez 2-3 minuty, zmniejszyć ciepło i wlać gorącą wodę. Dusić przez kwadrans. Wlej płyn do osobnej miski, przyda nam się później i smaż mięso przez 2 minuty. Wprowadzamy masę cebulową. Smażyć, aż cebula stanie się przezroczysta. Teraz dodamy warzywa po kolei, mieszając za każdym razem. Najpierw papryka, potem seler. Dodaj pomidora i wymieszaj.
do pozostawionego bulionu Wprowadzamy czerwoną paprykę, zirę, anyż, suszone pomidory. Wymieszaj i wlej do mięsa. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowana.
na talerzu wyłóż liście sałaty, połóż na nich pachnące kozie mięso z patelni, polewając sokiem z gotowania. Poczęstunek jest gotowy, możesz zaskoczyć swoich zjadaczy. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Anyż - 337 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suszone pomidory - 186 kcal/100g
- Koza - 216 kcal/100g