mięso pieczone z ziemniakami w rękawie

to proste danie z pewnością zajmie przyzwoite miejsce na twoim stole! Takie danie jest bardzo proste do przygotowania - wystarczy marynować mięso rano, a wieczorem włożyć je do rękawa wraz z ziemniakami-a obiad za godzinę jest gotowy!Jest z mojej ulubionej kategorii- & quot; szybko, prosto, smacznie & quot;, A do tego satysfakcjonujące!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 7 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 43 % 12 g
151 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 13 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku tego przepisu lepiej wcześniej marynować mięso - w ten sposób będzie bardziej miękkie. Oto niezbędne składniki marynaty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na dowolne kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sos sojowy i majonez (jogurt lub olej roślinny - do wyboru), pomoże to zmiękczyć mięso

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czarny mielony pieprz lub Twoje ulubione przyprawy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Adjiku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trochę octu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cebulę na pół pierścienia

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Trochę solimy, aby cebula wypuściła sok. Nie dodamy więcej soli do marynaty, ponieważ sos sojowy i majonez są już słone

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na kilka godzin, a najlepiej na noc. Mała wskazówka - jeśli chcesz szybciej marynować mięso - pozostaw je w temperaturze pokojowej. Jeśli marynujemy wieczorem, musisz zostawić go w lodówce. Jeśli wziąłeś wołowinę do tego przepisu, lepiej zostawić ją na jeden dzień, a jeśli kurczak, możesz natychmiast wejść do piekarnika

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do następnego kroku potrzebujemy naszego marynowanego mięsa, ziemniaków i rękawa do pieczenia

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    A potem znowu wszystko jest bardzo proste-mierzymy wymaganą długość rękawa i zawiązujemy jedną krawędź

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Kroimy ziemniaki dowolnie-Lubię Duże

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Składamy go w rękawie

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj marynowaną wieprzowinę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Solim

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze wymieszaj zawartość - w rękawie jest to bardzo wygodne

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Przebijamy igłą w kilku miejscach, aby para wydostała się, a Rękaw nie pękł. Wstawiamy do piekarnika w 180 stopniach na 1 godzinę

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po 30 minutach wyjmujemy z piekarnika i odwracamy rękaw

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Drobno posiekaj warzywa

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Za kolejne 30 minut nasz obiad jest gotowy!

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Ostrożnie, aby nie poparzyć się parą, przeciąć rękaw

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Posyp świeżymi ziołami

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Raczej zadzwoń do domu do stołu

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Smacznego!

przygotuj takie danie, a twoja rodzina to doceni - w końcu jest bardzo proste i smaczne! A bonus to minimum brudnych naczyń i czysty piekarnik! Spróbuj!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy