skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku tego przepisu lepiej wcześniej marynować mięso - w ten sposób będzie bardziej miękkie. Oto niezbędne składniki marynaty
Krok 2:
Pokrój mięso na dowolne kawałki
Krok 3:
Dodaj sos sojowy i majonez (jogurt lub olej roślinny - do wyboru), pomoże to zmiękczyć mięso
Krok 4:
Czarny mielony pieprz lub Twoje ulubione przyprawy
Krok 5:
Adjiku
Krok 6:
Trochę octu
Krok 7:
Pokrój cebulę na pół pierścienia
Krok 8:
Trochę solimy, aby cebula wypuściła sok. Nie dodamy więcej soli do marynaty, ponieważ sos sojowy i majonez są już słone
Krok 9:
Dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na kilka godzin, a najlepiej na noc. Mała wskazówka - jeśli chcesz szybciej marynować mięso - pozostaw je w temperaturze pokojowej. Jeśli marynujemy wieczorem, musisz zostawić go w lodówce. Jeśli wziąłeś wołowinę do tego przepisu, lepiej zostawić ją na jeden dzień, a jeśli kurczak, możesz natychmiast wejść do piekarnika
Krok 10:
Do następnego kroku potrzebujemy naszego marynowanego mięsa, ziemniaków i rękawa do pieczenia
Krok 11:
A potem znowu wszystko jest bardzo proste-mierzymy wymaganą długość rękawa i zawiązujemy jedną krawędź
Krok 12:
Kroimy ziemniaki dowolnie-Lubię Duże
Krok 13:
Składamy go w rękawie
Krok 14:
Dodaj marynowaną wieprzowinę
Krok 15:
Solim
Krok 16:
Dobrze wymieszaj zawartość - w rękawie jest to bardzo wygodne
Krok 17:
Przebijamy igłą w kilku miejscach, aby para wydostała się, a Rękaw nie pękł. Wstawiamy do piekarnika w 180 stopniach na 1 godzinę
Krok 18:
Po 30 minutach wyjmujemy z piekarnika i odwracamy rękaw
Krok 19:
Drobno posiekaj warzywa
Krok 20:
Za kolejne 30 minut nasz obiad jest gotowy!
Krok 21:
Ostrożnie, aby nie poparzyć się parą, przeciąć rękaw
Krok 22:
Posyp świeżymi ziołami
Krok 23:
Raczej zadzwoń do domu do stołu
Krok 24:
Smacznego!
przygotuj takie danie, a twoja rodzina to doceni - w końcu jest bardzo proste i smaczne! A bonus to minimum brudnych naczyń i czysty piekarnik! Spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g