skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Mięso kroimy w poprzek włókien jak na kotlety
Krok 3:
Przenosimy do paczki i odbijamy z obu stron
Krok 4:
Bardzo lubię bić mięso w torbie - jest to bardzo wygodne, ponieważ kuchnia pozostaje znacznie czystsza
Krok 5:
Posiekane mięso, sól, pieprz. Zwykle układam mięso warstwami i posypuję solą i pieprzem każdą warstwę
Krok 6:
Teraz przygotujemy ciasto. Osobno należy powiedzieć o wodzie mineralnej - należy ją włożyć do zamrażarki z wyprzedzeniem około pół godziny i schłodzić do lodu
Krok 7:
W pojemniku, w którym ugotujemy ciasto, wbijamy jajka i trochę solimy
Krok 8:
Dodaj mąkę
Krok 9:
Mieszamy
Krok 10:
Wlej schłodzoną wodę mineralną. Musisz dodać małe porcje i spojrzeć na gęstość ciasta - powinna być jak konsystencja śmietany. Napisałem ilość mąki i wody, która mi dzisiaj wyszła, ale powtarzam - skup się na gęstości ciasta, mąka i woda mogą wymagać trochę więcej lub mniej
Krok 11:
Zanurz mięso w cieście
Krok 12:
Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor na średnim ogniu
Krok 13:
Odwróć i usmaż z drugiej strony
Krok 14:
Okazało się, że to piękno i smak!
Krok 15:
Każdy będzie pasował do tego dania-mam dziś ryż. Smacznego!
zdecydowanie musisz spróbować ugotować to proste danie aby się upewnić jak pyszne jest!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g