mięso w cieście na wodzie mineralnej

pyszne, obfite danie obiadowe spodoba się każdemu, bez wyjątku! Spróbuj! Dzisiaj chcę podzielić się prostym, codziennym daniem, które każdy może przygotować! Bardzo lubimy mięso w tej wersji - to naprawdę bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 13 g
tłuszcze 48 % 21 g
węglowodany 23 % 10 g
273 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Mięso kroimy w poprzek włókien jak na kotlety

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenosimy do paczki i odbijamy z obu stron

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bardzo lubię bić mięso w torbie - jest to bardzo wygodne, ponieważ kuchnia pozostaje znacznie czystsza

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posiekane mięso, sól, pieprz. Zwykle układam mięso warstwami i posypuję solą i pieprzem każdą warstwę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz przygotujemy ciasto. Osobno należy powiedzieć o wodzie mineralnej - należy ją włożyć do zamrażarki z wyprzedzeniem około pół godziny i schłodzić do lodu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W pojemniku, w którym ugotujemy ciasto, wbijamy jajka i trochę solimy

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mąkę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mieszamy

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej schłodzoną wodę mineralną. Musisz dodać małe porcje i spojrzeć na gęstość ciasta - powinna być jak konsystencja śmietany. Napisałem ilość mąki i wody, która mi dzisiaj wyszła, ale powtarzam - skup się na gęstości ciasta, mąka i woda mogą wymagać trochę więcej lub mniej

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zanurz mięso w cieście

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na złoty kolor na średnim ogniu

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Odwróć i usmaż z drugiej strony

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Okazało się, że to piękno i smak!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Każdy będzie pasował do tego dania-mam dziś ryż. Smacznego!

zdecydowanie musisz spróbować ugotować to proste danie aby się upewnić jak pyszne jest!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy