skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować Kebab, weź następujące produkty: wieprzowina, cebula, sok pomidorowy, sól, mielony czarny i ziele angielskie, kolendra, mielona papryka, sumak.
Krok 2:
Do grilla potrzebujemy małej cebuli. Obierz i pokrój w pierścienie, nie cienkie. Opłucz wieprzowinę i osusz serwetką. Pokrój na małe porcje.
Krok 3:
Kawałki mięsa posolić i doprawić przyprawami.
Krok 4:
Włóż wieprzowinę do głębokiej miski, naprzemiennie z cebulą.
Krok 5:
Polej sokiem pomidorowym, aby przykryć kawałki mięsa. Pozostaw do marynowania na 3,5-4 godziny.
Krok 6:
Włącz Grill w piekarniku. Połóż mięso na szpikulcu, naprzemiennie z cebulą. Gotuj przez około godzinę na umiarkowanym ogniu. Okresowo wyjmuj i smaruj sokiem pomidorowym, w którym marynowano mięso.
Krok 7:
Grillowany szaszłyk w soku pomidorowym jest gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g