panierowany miecznik
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
posiekaj nożem kapary, zioła, czosnek, orzechy i rodzynki. Wszystko wymieszać. Dodaj pokruszony chleb do bułki tartej. Pieprz, skrop oliwą z oliwek. Mieszaj, aż będzie gładka.
pokrój filety rybne na 4 płaskie kawałki. Na każdy kawałek ryby połóż trochę panierki i lekko dociśnij. Panieruj wszystkie kawałki po obu stronach. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Szybko usmaż rybę z obu stron. Jak tylko się złoci-gotowe . Smacznego!
pokrój filety rybne na 4 płaskie kawałki. Na każdy kawałek ryby połóż trochę panierki i lekko dociśnij. Panieruj wszystkie kawałki po obu stronach. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Szybko usmaż rybę z obu stron. Jak tylko się złoci-gotowe . Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Miecznik - 172 kcal/100g