panierowany miecznik

szlachetny smak miecznika i aromatyczna panierka to eleganckie połączenie! Dzięki temu przepisowi przygotowanie miecznika w oryginalnej panierce jest bardzo łatwe i szybkie!
gartsunAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 49 % 18 g
tłuszcze 30 % 11 g
węglowodany 22 % 8 g
247 kcal
IG: 13 / 88 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
posiekaj nożem kapary, zioła, czosnek, orzechy i rodzynki. Wszystko wymieszać. Dodaj pokruszony chleb do bułki tartej. Pieprz, skrop oliwą z oliwek. Mieszaj, aż będzie gładka.

pokrój filety rybne na 4 płaskie kawałki. Na każdy kawałek ryby połóż trochę panierki i lekko dociśnij. Panieruj wszystkie kawałki po obu stronach. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Szybko usmaż rybę z obu stron. Jak tylko się złoci-gotowe . Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Miecznik - 172   kcal/100g

Podobne przepisy