skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne składniki: myjemy mięso, marchewkę i cebulę i myjemy
Krok 2:
Pokrój mięso na dowolne kawałki
Krok 3:
Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na dużym ogniu przez 5 minut, po 3 minutach wymieszać, aby równomiernie uformować skórkę
Krok 4:
Pokrój cebulę jak zwykle-w kostkę
Krok 5:
Trzy marchewki na grubej tarce
Krok 6:
Tymczasem mięso jest już smażone-widać, że jest pokryte złotą skórką, więc mięso będzie bardziej soczyste
Krok 7:
Dodaj marchewkę z cebulą, gotuj na małym ogniu przez 10 minut
Krok 8:
A po 10 minutach dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę
Krok 9:
Przełóż czosnek przez prasę
Krok 10:
Przyszła kolej i przyprawa
Krok 11:
Rozłóż je na patelni
Krok 12:
Wlać gorąco! woda i wymieszaj-zapach jest po prostu niesamowity!
Krok 13:
Solim
Krok 14:
Dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, okresowo sprawdzać, aby się nie przypaliło, ale zwykle tak się nie dzieje i można zapomnieć o mięsie na godzinę)
Krok 15:
10 minut przed gotowością wlej trochę wody do mąki, wymieszaj, aby nie powstały grudki
Krok 16:
Dusić przez kolejne 10 minut
Krok 17:
Nasze mięso z sosem jest gotowe!
Krok 18:
Świetnie komponuje się z każdym dodatkiem! Smacznego!
spróbuj ugotować to opcja i mam nadzieję, że ci się spodoba!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g