pieczeń wieprzowa

Ulubione proste, smaczne, obfite danie mięsne dla całej rodziny! . Prawdopodobnie każda gospodyni domowa ma taki przepis w życiu codziennym! Proponuję moją opcję, ulubioną w naszej rodzinie-mięso okazuje się miękkie i po prostu rozpływa się w ustach... I każdy będzie pasował do tego dania!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 16 % 4 g
166 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne składniki: myjemy mięso, marchewkę i cebulę i myjemy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na dowolne kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym na dużym ogniu przez 5 minut, po 3 minutach wymieszać, aby równomiernie uformować skórkę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę jak zwykle-w kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy marchewki na grubej tarce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tymczasem mięso jest już smażone-widać, że jest pokryte złotą skórką, więc mięso będzie bardziej soczyste

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj marchewkę z cebulą, gotuj na małym ogniu przez 10 minut

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    A po 10 minutach dodaj koncentrat pomidorowy i śmietanę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przełóż czosnek przez prasę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przyszła kolej i przyprawa

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż je na patelni

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlać gorąco! woda i wymieszaj-zapach jest po prostu niesamowity!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Solim

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, okresowo sprawdzać, aby się nie przypaliło, ale zwykle tak się nie dzieje i można zapomnieć o mięsie na godzinę)

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    10 minut przed gotowością wlej trochę wody do mąki, wymieszaj, aby nie powstały grudki

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dusić przez kolejne 10 minut

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Nasze mięso z sosem jest gotowe!

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Świetnie komponuje się z każdym dodatkiem! Smacznego!

spróbuj ugotować to opcja i mam nadzieję, że ci się spodoba!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy