kurczak tytoniowy z sosem czosnkowym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka, pokrój wzdłuż piersi, rozwiń i dobrze ubij wstępnie przykryty folią spożywczą (aby mięso nie przykleiło się do młotka).
2. Trochę warzyw, sól, pieprz, chmiel suneli wymieszać.
3. Do naszej mieszanki wyciśnij czosnek i dobrze posmaruj kurczaka i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
4. Podgrzej patelnię i umieść kurczaka przykryć i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu obracając.
2. Trochę warzyw, sól, pieprz, chmiel suneli wymieszać.
3. Do naszej mieszanki wyciśnij czosnek i dobrze posmaruj kurczaka i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
4. Podgrzej patelnię i umieść kurczaka przykryć i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu obracając.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g