skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój bułki na pół, na suchej, gorącej patelni wysusz je plasterkami do złotego koloru. Do mięsa mielonego dodaj jajko, sól, pieprz i bułkę tartą. Dobrze wymieszaj. Teraz robimy nasze kotlety. Aby były tak piękne i równe, jak to tylko możliwe, zdecydowałem się użyć pokrywki do słoika z dużymi ustami. Posmarowałem go olejem roślinnym i ubiłem tam mięso mielone.
Krok 2:
Następnie & quot;wytrząsnęła & quot; kotlet z pokrywki na płaską powierzchnię pokrytą folią spożywczą. Włożyłem do zamrażarki na 20 minut. A dopiero potem smażył z obu stron, aż będzie gotowy.
Krok 3:
Cebulę bardzo drobno posiekać i marynować w mieszaninie octu i wrzącej wody przez 15 minut. Następnie odcedź cebulę z płynu. Wymieszaj musztardę z keczupem w osobnej misce. Pokrój ogórek w cienkie plasterki. Teraz zbieramy nasze cheeseburgery. Na" pokrywkę & quot; bułki nakładamy mieszankę musztardy i keczupu. Posyp marynowaną cebulą na wierzchu.
Krok 4:
Przykryj kawałkiem sera. Na wierzchu kładziemy gorący kotlet. Na kotlecie kładziemy liść sałaty tyłem do góry. I przykrywamy & quot; dnem & quot; bułki.
Krok 5:
Odwróć. Gotowe!
Krok 6:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Bułka - 242 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal / 100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g