cheeseburgery jak w McDonald ' s

nie przechodź - takie pyszne kanapki dla całej rodziny. To nie jest oryginalny przepis, ale chcę podzielić się moim przygotowaniem. Moje cheeseburgery nie pozostawiają nikogo obojętnym! Mówię to bez fałszywej skromności. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 50 % 7 g
77 kcal
IG: 38 / 50 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój bułki na pół, na suchej, gorącej patelni wysusz je plasterkami do złotego koloru. Do mięsa mielonego dodaj jajko, sól, pieprz i bułkę tartą. Dobrze wymieszaj. Teraz robimy nasze kotlety. Aby były tak piękne i równe, jak to tylko możliwe, zdecydowałem się użyć pokrywki do słoika z dużymi ustami. Posmarowałem go olejem roślinnym i ubiłem tam mięso mielone.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie & quot;wytrząsnęła & quot; kotlet z pokrywki na płaską powierzchnię pokrytą folią spożywczą. Włożyłem do zamrażarki na 20 minut. A dopiero potem smażył z obu stron, aż będzie gotowy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę bardzo drobno posiekać i marynować w mieszaninie octu i wrzącej wody przez 15 minut. Następnie odcedź cebulę z płynu. Wymieszaj musztardę z keczupem w osobnej misce. Pokrój ogórek w cienkie plasterki. Teraz zbieramy nasze cheeseburgery. Na" pokrywkę & quot; bułki nakładamy mieszankę musztardy i keczupu. Posyp marynowaną cebulą na wierzchu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj kawałkiem sera. Na wierzchu kładziemy gorący kotlet. Na kotlecie kładziemy liść sałaty tyłem do góry. I przykrywamy & quot; dnem & quot; bułki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odwróć. Gotowe!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal / 100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Bułka - 242   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal / 100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g

Podobne przepisy