golonka wieprzowa od Aleksieja
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Napełnij golonkę piwem i dodaj odpowiednią ilość wody, aby pokryć całe mięso. Sól, pieprz, połóż liść laurowy, łodygę selera, cebulę, zioła. Gotuj przez dwie godziny.
Krok 2:
Następnie przenosimy wieprzowinę do kaczątka, dodajemy trochę bulionu i wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Krok 3:
Podczas pieczenia golonki przygotowujemy sos. Wlej bulion na patelnię, dodaj sos chili i odparuj, aż sos zgęstnieje.
Krok 4:
Nasze danie jest gotowe. Przenieś na talerz i polej sosem. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g