golonka wieprzowa od Aleksieja

dla kogoś, kto lubi smaczne i satysfakcjonujące jedzenie!
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 7 % 2 g
195 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Napełnij golonkę piwem i dodaj odpowiednią ilość wody, aby pokryć całe mięso. Sól, pieprz, połóż liść laurowy, łodygę selera, cebulę, zioła. Gotuj przez dwie godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie przenosimy wieprzowinę do kaczątka, dodajemy trochę bulionu i wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas pieczenia golonki przygotowujemy sos. Wlej bulion na patelnię, dodaj sos chili i odparuj, aż sos zgęstnieje.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasze danie jest gotowe. Przenieś na talerz i polej sosem. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sos chili - 98   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy