Krewetki Tygrysie w sosie śmietanowym
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrażamy, krewetki i przystępujemy do czyszczenia. Pierwsza metoda za pomocą nożyczek. Wchodzimy w głąb krewetki nożyczkami i przecinamy skorupę. Oczyść i usuń przełyk. Drugi sposób za pomocą ostrego noża. Pokrój krewetki wzdłuż, ale nie do końca, pozostawiając ogon, a także usuń przełyk.
Krok 2:
Następnie pokrój Pozostałe krewetki, pozostawiając ogony i spłucz pod zimną wodą.
Krok 3:
Podgrzej patelnię i wlej olej roślinny. Rozłóż nasze krewetki i usmaż. Dodaj masło. Sól, pieprz.
Krok 4:
Wlej piwo i odparuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj warzywa ze zmiażdżonym czosnkiem i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty.
Krok 5:
Gotowe!
wszystko to możesz obejrzeć na wideo.
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g