krewetki tygrysie w sosie śmietanowym

nikt nie oprze się temu daniu, nawet najbardziej odpornym))). Proponuję przepis na krewetki w kremowym sosie czosnkowym.
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 15 g
tłuszcze 45 % 14 g
węglowodany 6 % 2 g
193 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrażamy, krewetki i przystępujemy do czyszczenia. Pierwsza metoda za pomocą nożyczek. Wchodzimy w głąb krewetki nożyczkami i przecinamy skorupę. Oczyść i usuń przełyk. Drugi sposób za pomocą ostrego noża. Pokrój krewetki wzdłuż, ale nie do końca, pozostawiając ogon, a także usuń przełyk.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie pokrój Pozostałe krewetki, pozostawiając ogony i spłucz pod zimną wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podgrzej patelnię i wlej olej roślinny. Rozłóż nasze krewetki i usmaż. Dodaj masło. Sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej piwo i odparuj. Wlej śmietanę, wymieszaj. Dodaj warzywa ze zmiażdżonym czosnkiem i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2 minuty.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe!

wszystko to możesz obejrzeć na wideo.

smacznego.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy