parówki w cieście
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj liście kapusty do miękkości w osolonej wodzie. Z mąki, jajka, soli, pieprzu i wody robimy ciasto, powinno być gęste.
Krok 2:
Kroimy kiełbasę nie do końca (książką), faszerujemy ją posiekanymi ziołami i zawijamy w pokrojony Pasek kapusty.
Krok 3:
Opuść kiełbasę w cieście, aby wszystkie boki zostały wzięte. Ciasto można zrobić według własnego gustu.
Krok 4:
Smażyć ze wszystkich stron na patelni rozgrzanej olejem. Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasy wieprzowe - 332 kcal/100g
- Kiełbasy wołowe - 215 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g