obfite kiełbaski z ziołami w cieście

Prosty przepis na sardele z ziołami i kapustą w cieście-dla ciebie). Możesz też zrobić kiełbaski.
klava4Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 11 % 4 g
242 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj liście kapusty do miękkości w osolonej wodzie. Z mąki, jajka, soli, pieprzu i wody robimy ciasto, powinno być gęste.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kroimy kiełbasę nie do końca (książką), faszerujemy ją posiekanymi ziołami i zawijamy w pokrojony Pasek kapusty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opuść kiełbasę w cieście, aby wszystkie boki zostały wzięte. Ciasto można zrobić według własnego gustu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć ze wszystkich stron na patelni rozgrzanej olejem. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasy wieprzowe - 332   kcal/100g
  • Kiełbasy wołowe - 215   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy