mięso z bakłażanem i ziemniakami w powolnej kuchence

jasne, obfite, aromatyczne danie z nutą Prowansji dla całej rodziny! . To danie z kategorii & quot; Szybkie, proste, smaczne & quot; to moja ulubiona kategoria! Przygotowanie zajmuje nie więcej niż 15 minut, a reszta zostanie wykonana przez ulubionego asystenta w kuchni - powolną kuchenkę. W międzyczasie cudowny garnek gotuje, możesz spokojnie zająć się swoimi sprawami, a nawet pobiec do sklepu i nie musisz się martwić, że trochę się spóźnisz - w końcu wyłączy się po zakończeniu gotowania! Świetnie, prawda?
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 39 % 7 g
101 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki. Mięso opłukać pod bieżącą wodą, ziemniaki, cebulę i marchewkę obrać i dobrze umyć, paprykę, bakłażana, pomidora i zioła po prostu umyć i osuszyć

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bakłażana wzdłuż na 4 części, a następnie w poprzek o grubości 1 cm, Jak Dobrze, że teraz w supermarketach jest mnóstwo warzyw, a nawet zimą możesz zadowolić się świeżymi bakłażanami

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz dobrze solimy i odkładamy na bok - więc cała gorycz zniknie z nich

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mięso kroimy, ale nie drobno

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wystawiamy program & quot; pieczenie & quot;. Dodaj oliwę z oliwek do miski multicookera i rozłóż mięso. W międzyczasie zajmijmy się resztą warzyw

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ziemniaki kroimy w dużą kostkę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Grubo kroimy również paprykę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Grubo pokrój cebulę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pomidor również kroimy w dużą kostkę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kiedy kroiliśmy warzywa, mięso było już smażone. Zajęło mi to 15 minut

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz wystawiamy program & quot; dusić" na 50 minut

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Do mięsa dodajemy resztę warzyw, solimy, dodajemy zioła prowansalskie i czarny pieprz, dodajemy szklankę gorącej wody i mieszamy, można też na zimno, ale wtedy czas gotowania należy wydłużyć

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po 20 minutach dodaj sok pomidorowy, możesz zastąpić koncentrat pomidorowy. Ale mam domowy sok i ufam mu bardziej. Zasadniczo sok można dodać natychmiast podczas układania warzyw

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Zabrzmiał sygnał o zakończeniu programu. Drobno posiekaj zioła i czosnek

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dodaj do duszonych warzyw i mięsa, zamknij pokrywkę i pozostaw-pozwól przyjacielowi drgua nasiąknąć aromatami. Robię to w trybie "podgrzewania", który włącza się natychmiast po zakończeniu programu-myślę w innych multicookerach w ten sam sposób. Po 10 minutach układamy na talerzach i próbujemy

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

spróbuj gotować-to po prostu niesamowite danie, które pomimo prostoty nie pozostawi cię obojętnym!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy