skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki. Mięso opłukać pod bieżącą wodą, ziemniaki, cebulę i marchewkę obrać i dobrze umyć, paprykę, bakłażana, pomidora i zioła po prostu umyć i osuszyć
Krok 2:

Pokrój bakłażana wzdłuż na 4 części, a następnie w poprzek o grubości 1 cm, Jak Dobrze, że teraz w supermarketach jest mnóstwo warzyw, a nawet zimą możesz zadowolić się świeżymi bakłażanami
Krok 3:

Teraz dobrze solimy i odkładamy na bok - więc cała gorycz zniknie z nich
Krok 4:

Mięso kroimy, ale nie drobno
Krok 5:

Wystawiamy program & quot; pieczenie & quot;. Dodaj oliwę z oliwek do miski multicookera i rozłóż mięso. W międzyczasie zajmijmy się resztą warzyw
Krok 6:

Ziemniaki kroimy w dużą kostkę
Krok 7:

Grubo kroimy również paprykę
Krok 8:

Grubo pokrój cebulę
Krok 9:

Pomidor również kroimy w dużą kostkę
Krok 10:

Kiedy kroiliśmy warzywa, mięso było już smażone. Zajęło mi to 15 minut
Krok 11:

Teraz wystawiamy program & quot; dusić" na 50 minut
Krok 12:

Do mięsa dodajemy resztę warzyw, solimy, dodajemy zioła prowansalskie i czarny pieprz, dodajemy szklankę gorącej wody i mieszamy, można też na zimno, ale wtedy czas gotowania należy wydłużyć
Krok 13:

Po 20 minutach dodaj sok pomidorowy, możesz zastąpić koncentrat pomidorowy. Ale mam domowy sok i ufam mu bardziej. Zasadniczo sok można dodać natychmiast podczas układania warzyw
Krok 14:

Zabrzmiał sygnał o zakończeniu programu. Drobno posiekaj zioła i czosnek
Krok 15:

Dodaj do duszonych warzyw i mięsa, zamknij pokrywkę i pozostaw-pozwól przyjacielowi drgua nasiąknąć aromatami. Robię to w trybie "podgrzewania", który włącza się natychmiast po zakończeniu programu-myślę w innych multicookerach w ten sam sposób. Po 10 minutach układamy na talerzach i próbujemy
Krok 16:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g


