skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze produkty. Umyj jajko, wytrzyj, przesiej mąkę.
Krok 2:
Włóż twaróg do miski, dodaj cukier i jajko. Wyrabiać.
Krok 3:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy twarogowej. Zagniatać.
Krok 4:
Najpierw łyżką, potem rękami. Nie warto mocno ugniatać, tylko po to, aby nie było suchej mąki.
Krok 5:
Ciasto jest gęste, ale nadal miękkie.
Krok 6:
Odkurz stół mąką. Robimy & 039; kiełbaski&039; tej samej wielkości. Wyszło mi 12 sztuk.
Krok 7:
Aby lepiej się usmażyć, robimy je & 039; trójkątne & 039;.
Krok 8:
Rozgrzej olej na patelni, rozłóż nasze Trójkąty twarogowe. Podczas procesu smażenia wzrosną, więc nie warto dużo smażyć na raz. I smażyć na małym ogniu pod pokrywką.
Krok 9:
Gdy jedna strona się zrumieni, a następnie odwróć na drugą) i smaż wszystkie strony, aż będą ugotowane.
Krok 10:
Gotowe Trójkąty twarogowe można zawinąć w cukier - cóż, wychodzi bardzo smaczny przysmak)))
Krok 11:
Trójkąty twarogowe można jeść z mlekiem, herbatą lub sokiem) kto lubi) zadzwoń do rodziny i ciesz się pysznymi domowymi wypiekami)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g