Trójkąty twarogowe

pyszny i delikatny twarożek! Bardzo smaczne Trójkąty twarogowe. To wypieki z kategorii-szybkie i smaczne))) Trójkąty to bardzo wygodna forma do smażenia) zestaw produktów jest prosty, łatwy do gotowania)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 59 % 35 g
296 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty. Umyj jajko, wytrzyj, przesiej mąkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż twaróg do miski, dodaj cukier i jajko. Wyrabiać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy twarogowej. Zagniatać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Najpierw łyżką, potem rękami. Nie warto mocno ugniatać, tylko po to, aby nie było suchej mąki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto jest gęste, ale nadal miękkie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odkurz stół mąką. Robimy & 039; kiełbaski&039; tej samej wielkości. Wyszło mi 12 sztuk.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby lepiej się usmażyć, robimy je & 039; trójkątne & 039;.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozgrzej olej na patelni, rozłóż nasze Trójkąty twarogowe. Podczas procesu smażenia wzrosną, więc nie warto dużo smażyć na raz. I smażyć na małym ogniu pod pokrywką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy jedna strona się zrumieni, a następnie odwróć na drugą) i smaż wszystkie strony, aż będą ugotowane.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe Trójkąty twarogowe można zawinąć w cukier - cóż, wychodzi bardzo smaczny przysmak)))

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Trójkąty twarogowe można jeść z mlekiem, herbatą lub sokiem) kto lubi) zadzwoń do rodziny i ciesz się pysznymi domowymi wypiekami)) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy