cebula w cieście jajecznym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. pokrój 3-4 cebule w pierścienie, najlepiej cebula powinna być średniej wielkości, a pierścienie nie są zbyt cienkie.
Krok 2:
2. Robimy ciasto: w tym celu musimy rozbić jajka na szeroki i głęboki talerz, wlać wodę i zalać olejem słonecznikowym i dokładnie wymieszać z mąką, aż okaże się, że "płynna śmietana.
Krok 3:
3. Zanurz cebulę w cieście i ostrożnie umieść ją na patelni i smaż z obu stron. Smażyć na złoty kolor.
Krok 4:
4. rozłóż gotową cebulę na talerzu i podejdź do stołu! gotowe! możesz dodać przyprawy lub sól do smaku
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g