cebula w cieście jajecznym

po wypróbowaniu raz nie możesz się oderwać, uwierz mi)). Tego przepisu nauczyła mnie starsza siostra! bardzo podobało mi się to danie, chociaż nie lubię cebuli
Nastya_KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 4 g
tłuszcze 18 % 3 g
węglowodany 59 % 10 g
78 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. pokrój 3-4 cebule w pierścienie, najlepiej cebula powinna być średniej wielkości, a pierścienie nie są zbyt cienkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Robimy ciasto: w tym celu musimy rozbić jajka na szeroki i głęboki talerz, wlać wodę i zalać olejem słonecznikowym i dokładnie wymieszać z mąką, aż okaże się, że "płynna śmietana.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Zanurz cebulę w cieście i ostrożnie umieść ją na patelni i smaż z obu stron. Smażyć na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. rozłóż gotową cebulę na talerzu i podejdź do stołu! gotowe! możesz dodać przyprawy lub sól do smaku

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy