pieczarki w sosie śmietanowo-pomidorowym
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę w półpierścienie, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor, dodaj pokrojone w plastry pieczarki, smaż grzyby na złoty kolor. Osobno robimy sos: wymieszaj koncentrat pomidorowy, śmietanę, sos sojowy, sól, pieprz, dodaj trochę wody. Wlej powstały sos do grzybów z cebulą, gotuj na wolnym ogniu przez dziesięć minut, możesz posypać ziołami na wierzchu. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g