Canape Delis z szynką i fasolą

Urocza przekąska na stół praznicki. Oryginalny i prosty! Chcesz zaskoczyć gości czymś nowym? Spróbuj zrobić kanapki Delis...
AngelikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 44 % 17 g
węglowodany 44 % 17 g
247 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty na kanapki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz fasolę i paprykę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lekko zmiel blenderem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj majonez.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć kawałki bochenka na oliwie z oliwek z obu stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na smażonych kawałkach bochenka rozłóż szynkę, fasolę z papryką i pół pomidora koktajlowego. Kanapki Delis są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy