placki rybne z warzywami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 2:
Umyj ziemniaki, marchew, cebulę, paprykę, obierz. Następnie przełóż ryby i warzywa przez maszynę do mięsa. W razie potrzeby dodaj zielenie.
Krok 3:
Następnie dodaj jajko, sól i pieprz do powstałej masy Rybno-warzywnej. Wymieszać.
Krok 4:
Dodaj sos sojowy. Wymieszać.
Krok 5:
Przesiać mąkę i dobrze zagnieść powstałą masę.
Krok 6:
Następnie rozłóż masę Rybno-warzywną w postaci naleśników za pomocą łyżki stołowej na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą z oliwek. Smażyć z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Połóż gotowe naleśniki Rybno-warzywne na talerzu.
Krok 7:
Podawaj placki rybne ze śmietaną. Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g