placki rybne z warzywami

nowy smak dla Twojego zwierzaka, spróbuj! . Cóż, bardzo smaczne))! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 7 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 42 % 11 g
160 kcal
IG: 82 / 0 / 18

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Filety rybne opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj ziemniaki, marchew, cebulę, paprykę, obierz. Następnie przełóż ryby i warzywa przez maszynę do mięsa. W razie potrzeby dodaj zielenie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj jajko, sól i pieprz do powstałej masy Rybno-warzywnej. Wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sos sojowy. Wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przesiać mąkę i dobrze zagnieść powstałą masę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie rozłóż masę Rybno-warzywną w postaci naleśników za pomocą łyżki stołowej na rozgrzanej patelni wysmarowanej oliwą z oliwek. Smażyć z każdej strony na złoty kolor na średnim ogniu. Połóż gotowe naleśniki Rybno-warzywne na talerzu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj placki rybne ze śmietaną. Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy