nerki w Sherry z selerem parmantier
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
nerki muszą być oczyszczone z filmów. Spłucz w zimnej wodzie.
na dobrze rozgrzanej patelni usmaż nerki.
Dodaj Sherry.
trochę odparuj i dodaj sos demi glace.
dusić przez 3 minuty. Nie musisz długo gotować, nerki mogą stać się gumowe. Sól i pieprz podczas smażenia.
obierz korzeń selera, pokrój na 4 części i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Uwolnić się od wody.
wymieszaj w blenderze razem z bulionem z kurczaka. Konsystencja to płynny przecier.
podczas serwowania udekoruj drobnym selerem z oliwą z oliwek i drobno posiekaną cebulą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sherry - 163 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Nerki wieprzowe - 102 kcal/100g