nerki w Sherry z selerem parmantier

nie lubisz nerek? Ale na próżno! Spróbuj! . Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 8 g
tłuszcze 31 % 5 g
węglowodany 19 % 3 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

nerki muszą być oczyszczone z filmów. Spłucz w zimnej wodzie.

na dobrze rozgrzanej patelni usmaż nerki.

Dodaj Sherry.

trochę odparuj i dodaj sos demi glace.

dusić przez 3 minuty. Nie musisz długo gotować, nerki mogą stać się gumowe. Sól i pieprz podczas smażenia.

obierz korzeń selera, pokrój na 4 części i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Uwolnić się od wody.

wymieszaj w blenderze razem z bulionem z kurczaka. Konsystencja to płynny przecier.

podczas serwowania udekoruj drobnym selerem z oliwą z oliwek i drobno posiekaną cebulą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sherry - 163   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Nerki wieprzowe - 102   kcal/100g

Podobne przepisy