skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Filet z mojej ryby, sól i pieprz.
Krok 2:

Ziemniaki kroimy bardzo cienko. Używam tarki Berner. Zanurz rybę w ubitym jajku.
Krok 3:

Po jednej stronie fileta rybnego układamy koła ziemniaków w łuski.
Krok 4:

Bardzo ostrożnie układamy naszą rybę & quot; łuskami & quot; w dół na patelni rozgrzanej olejem. Jeśli & quot; łuski & quot; rozłoży się, będziemy je również ostrożnie popychać z powrotem drewnianą szpatułką.
Krok 5:

Na wierzchu, bezpośrednio na patelni, układamy warstwę & quot; łusek" na drugą stronę fileta. Ziemniaki smaruję ręką pozostałym ubitym jajkiem, aby nie rozpadały się tak bardzo podczas obracania.
Krok 6:

Pierwsza strona naszej ryby jest usmażona, bierzemy dużą łopatkę i ostrożnie obracamy rybę. Smażyć na złoty kolor. Gotowe!
Krok 7:

Ciesz się pyszną rybą i chrupiącą skórką z ziemniaków!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Okoń morski wędzony na gorąco - 175 kcal/100g
- Okoń morski gotowany - 112 kcal/100g
- Okoń morski świeży - 117 kcal/100g
- Okoń morski duszony - 120 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 180 kcal/100g
- Okoń rzeczny pieczony - 103 kcal/100g
- Okoń rzeczny - 109 kcal/100g
- Okoń rzeczny świeży - 82 kcal/100g
- Okoń rzeczny nadziewany - 130 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

