francuskie tosty z owocami i czekoladą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj mleko, jajka i cukier razem w misce.
2. Obierz i pokrój jabłko w cienkie plasterki i ułóż równomiernie na grzance.
3. Rozbij tabliczkę czekolady i połóż ją na jabłkach na grzance.
4. Łyżką delikatnie wlej impregnację na jabłka i połóż drugą połowę tostów na wierzchu.
gotowałam z dodatkiem bananów i gruszek. Z gruszkami bardzo boski nieopisany smak
5. Zanurz 2 "przyklejone" plastry w mieszance jajeczno-mlecznej i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Do smażenia użyłem mieszanki oleju roślinnego i masła. Smacznego
2. Obierz i pokrój jabłko w cienkie plasterki i ułóż równomiernie na grzance.
3. Rozbij tabliczkę czekolady i połóż ją na jabłkach na grzance.
4. Łyżką delikatnie wlej impregnację na jabłka i połóż drugą połowę tostów na wierzchu.
gotowałam z dodatkiem bananów i gruszek. Z gruszkami bardzo boski nieopisany smak
5. Zanurz 2 "przyklejone" plastry w mieszance jajeczno-mlecznej i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Do smażenia użyłem mieszanki oleju roślinnego i masła. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g