francuskie tosty z owocami i czekoladą

pyszne kanapki na herbatę lub kawę na śniadanie. Spróbuj! Przepraszam, że nie ma gotowania krok po kroku.
Natalia1959Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 5 g
tłuszcze 17 % 6 g
węglowodany 69 % 25 g
181 kcal
IG: 12 / 52 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min
1. Wymieszaj mleko, jajka i cukier razem w misce.
2. Obierz i pokrój jabłko w cienkie plasterki i ułóż równomiernie na grzance.
3. Rozbij tabliczkę czekolady i połóż ją na jabłkach na grzance.
4. Łyżką delikatnie wlej impregnację na jabłka i połóż drugą połowę tostów na wierzchu.
gotowałam z dodatkiem bananów i gruszek. Z gruszkami bardzo boski nieopisany smak
5. Zanurz 2 "przyklejone" plastry w mieszance jajeczno-mlecznej i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Do smażenia użyłem mieszanki oleju roślinnego i masła. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy