czekoladowe amerykańskie naleśniki na kefirze Pancake

bardzo smaczne i niezbyt kaloryczne, szybkie w gotowaniu, a co najważniejsze niezwykłe.
lidokAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 78 % 31 g
162 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij wszystko mikserem, możesz w blenderze, kto jest do tego przyzwyczajony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką wlej 3 łyżki do środka i smaż

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Takie powinny być bąbelki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przewracamy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I voila Pancake jest gotowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

wszystkie składniki miesza się mikserem i piecze na rozgrzanej patelni nieprzywierającej bez dodawania oleju. Trzy łyżki umieszcza się na patelni na środku. łyżki ciasta i smażyć na małym ogniu przez około 1,5-2 minuty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy