szaszłyki z łososia
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie ryby:
umyj łososia, osusz, oczyść z nasion, oddziel filet. Narizujemy filet na kebab w kawałkach po 3 cm.
gotowanie marynaty:
Dodaj wszystkie składniki: sok z jednej limonki, posiekany ząbek czosnku, cebulę-pokrojoną w krążki, weź pięć gałązek kopru, ale nie drobno (lepiej po prostu rozerwać), oliwę z oliwek, sól i biały pieprz. Dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i umieść w chłodnym, ciemnym miejscu na 30 minut.
gotowanie szaszłyków:
smażyć na szaszłykach (lepiej użyć szpikulców lub bambusowych szaszłyków). Gotujemy na węglach z silnym ciepłem (stale nadmuchujemy węgle wachalem) gotujemy około 10-12 minut. Nie zapomnij obracać szaszłyków z częstotliwością.
walcz z wybuchającym ogniem, możesz spryskać wodą, ale lepiej jest, aby czerwone wino nie rozpylało się tylko na węgle na samą rybę.
gdy tylko kawałki łososia zrumienią się ze wszystkich stron-Usuń szpikulec. Jedzenie serwowane.
umyj łososia, osusz, oczyść z nasion, oddziel filet. Narizujemy filet na kebab w kawałkach po 3 cm.
gotowanie marynaty:
Dodaj wszystkie składniki: sok z jednej limonki, posiekany ząbek czosnku, cebulę-pokrojoną w krążki, weź pięć gałązek kopru, ale nie drobno (lepiej po prostu rozerwać), oliwę z oliwek, sól i biały pieprz. Dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i umieść w chłodnym, ciemnym miejscu na 30 minut.
gotowanie szaszłyków:
smażyć na szaszłykach (lepiej użyć szpikulców lub bambusowych szaszłyków). Gotujemy na węglach z silnym ciepłem (stale nadmuchujemy węgle wachalem) gotujemy około 10-12 minut. Nie zapomnij obracać szaszłyków z częstotliwością.
walcz z wybuchającym ogniem, możesz spryskać wodą, ale lepiej jest, aby czerwone wino nie rozpylało się tylko na węgle na samą rybę.
gdy tylko kawałki łososia zrumienią się ze wszystkich stron-Usuń szpikulec. Jedzenie serwowane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g