naleśniki serowe z mięsem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj ciepłe mleko z cukrem, solą i jajkami. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Zetrzyj ser na drobnej tarce, dodaj do płynnej masy. Następnie dodaj drobno posiekane warzywa i olej roślinny.
Krok 2:
Dobrze wymieszaj trzepaczką. Piec na natłuszczonej i rozgrzanej patelni z obu stron.
Krok 3:
Przekręć gotowaną wołowinę przez maszynkę do mięsa, wymieszaj ze smażoną cebulą. Połóż to nadzienie na naleśnikach i zawiń.
Krok 4:
Schłodzone naleśniki można smażyć z obu stron na patelni.
schłodzone naleśniki można smażyć na patelni, jest to dla tych, którzy lubią chrupiące kopanie, ale można też mikrofalować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g