skład / składniki
metoda gotowania
w misce ubij jajko i ubij trzepaczką. Dodaj olej roślinny, wlej mleko i ponownie ubij trzepaczką.
wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, sól i cukier waniliowy. Wymieszać.
teraz stopniowo dodawaj suchą masę do jajek, mieszając, aby nie było grudek.
Zwykle pieczę naleśniki na mleku na małej patelni wielkości naleśnika, jest to wygodne. Ale jeśli nie masz takiej patelni, po prostu weź patelnię z grubym dnem (lub teflonem), podgrzej ją bez oleju i wlej na nią połowę chochli ciasta. Kiedy Pancake ma małe bąbelki na powierzchni, możesz odwrócić się na drugą stronę. Naleśniki powinny być różowe i cienkie.
skład produktów to około 8 naleśników.& nbsp;podawaj je lepiej z syropem klonowym. Jeśli go nie ma, to każdy dżem, syrop z dżemu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g