pieczeń wołowa z winem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
polędwica z solą i pieprzem. Wlać mleko i moczyć przez 3 godziny. wyjąć, osuszyć.
na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, smaż mięso przez 3 minuty. z każdej strony, aż powstanie złoty kolor.
wlej wino na patelnię z mięsem, gotuj przez kolejne 15 minut.
pokrój w plastry o grubości 1-1, 5 cm.
Udekoruj gotowanymi ziemniakami i piklami.
na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, smaż mięso przez 3 minuty. z każdej strony, aż powstanie złoty kolor.
wlej wino na patelnię z mięsem, gotuj przez kolejne 15 minut.
pokrój w plastry o grubości 1-1, 5 cm.
Udekoruj gotowanymi ziemniakami i piklami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g