pieczeń wołowa z winem

podawaj to mięso gościom z dowolnym dodatkiem! . Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
168 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 22 min
polędwica z solą i pieprzem. Wlać mleko i moczyć przez 3 godziny. wyjąć, osuszyć.

na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, smaż mięso przez 3 minuty. z każdej strony, aż powstanie złoty kolor.

wlej wino na patelnię z mięsem, gotuj przez kolejne 15 minut.

pokrój w plastry o grubości 1-1, 5 cm.

Udekoruj gotowanymi ziemniakami i piklami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (stek) - 189   kcal/100g
  • Wołowina-polędwica (rostbef) - 381   kcal/100g

Podobne przepisy