przystawka z pieczonej wołowiny z pomidorkami koktajlowymi i pesto

Oryginalny, smaczny, piękny i niezbyt długi w końcu). Jeśli masz resztki gotowanego lub pieczonego mięsa, ale nie za dużo? Przygotuj szybką i efektowną gorącą przekąskę i podawaj z zieloną sałatą. Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 77 % 43 g
węglowodany 4 % 2 g
437 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
włóż do torby miętę i bazylię przeznaczoną do pesto. Wstaw do zamrażarki na godzinę.

pokrój mięso na 12 identycznych kostek o boku około 2 cm. Wymieszaj z pomidorami koktajlowymi w dużej misce, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30-40 minut (możesz przechowywać w lodówce przez noc).

namocz drewniane szaszłyki w zimnej wodzie.

zmiel w blenderze mrożone pikantne zioła i wszystkie składniki pesto z wyjątkiem masła. Przenieś pesto do miski i wymieszaj z masłem.

umieść 4 pomidory i 3 kostki mięsa na szaszłykach. Rozgrzej przestronną patelnię na umiarkowanym ogniu, rozłóż szaszłyki i gotuj, aż pęknie skórka pomidora. Przenieś szaszłyki na półmisek, dopraw solą i pieprzem, polej pesto.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy