przystawka z pieczonej wołowiny z pomidorkami koktajlowymi i pesto
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż do torby miętę i bazylię przeznaczoną do pesto. Wstaw do zamrażarki na godzinę.
pokrój mięso na 12 identycznych kostek o boku około 2 cm. Wymieszaj z pomidorami koktajlowymi w dużej misce, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30-40 minut (możesz przechowywać w lodówce przez noc).
namocz drewniane szaszłyki w zimnej wodzie.
zmiel w blenderze mrożone pikantne zioła i wszystkie składniki pesto z wyjątkiem masła. Przenieś pesto do miski i wymieszaj z masłem.
umieść 4 pomidory i 3 kostki mięsa na szaszłykach. Rozgrzej przestronną patelnię na umiarkowanym ogniu, rozłóż szaszłyki i gotuj, aż pęknie skórka pomidora. Przenieś szaszłyki na półmisek, dopraw solą i pieprzem, polej pesto.
pokrój mięso na 12 identycznych kostek o boku około 2 cm. Wymieszaj z pomidorami koktajlowymi w dużej misce, dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 30-40 minut (możesz przechowywać w lodówce przez noc).
namocz drewniane szaszłyki w zimnej wodzie.
zmiel w blenderze mrożone pikantne zioła i wszystkie składniki pesto z wyjątkiem masła. Przenieś pesto do miski i wymieszaj z masłem.
umieść 4 pomidory i 3 kostki mięsa na szaszłykach. Rozgrzej przestronną patelnię na umiarkowanym ogniu, rozłóż szaszłyki i gotuj, aż pęknie skórka pomidora. Przenieś szaszłyki na półmisek, dopraw solą i pieprzem, polej pesto.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g