Schab Perfect world
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wykonuj małe i płytkie nacięcia na kawałkach mięsa, na skórze.
wlej wodę mineralną do rondla, dodaj tymianek, czosnek, miód, sól. Doprowadzić do wrzenia. Następnie przecedź przez sito. Umieść mięso w solance na 4 godziny.
wyjmij mięso z solanki, usuń nadmiar wilgoci (możesz na chwilę położyć na serwetce). Posmaruj mięso oliwą z oliwek, połóż na nim gałązki tymianku i umieść w torbie do pieczenia — lub szczelnie zawiń w folię. Piec w piekarniku przez 8-10 godzin w temperaturze 60-80°C
aby zrobić sos, wymieszaj wszystkie składniki, mieszaj do uzyskania gładkości
wlej wodę mineralną do rondla, dodaj tymianek, czosnek, miód, sól. Doprowadzić do wrzenia. Następnie przecedź przez sito. Umieść mięso w solance na 4 godziny.
wyjmij mięso z solanki, usuń nadmiar wilgoci (możesz na chwilę położyć na serwetce). Posmaruj mięso oliwą z oliwek, połóż na nim gałązki tymianku i umieść w torbie do pieczenia — lub szczelnie zawiń w folię. Piec w piekarniku przez 8-10 godzin w temperaturze 60-80°C
aby zrobić sos, wymieszaj wszystkie składniki, mieszaj do uzyskania gładkości
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g