Schab Perfect world

Twoi mężczyźni to docenią! . Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 68 % 28 g
węglowodany 15 % 6 g
306 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 14 h
wykonuj małe i płytkie nacięcia na kawałkach mięsa, na skórze.

wlej wodę mineralną do rondla, dodaj tymianek, czosnek, miód, sól. Doprowadzić do wrzenia. Następnie przecedź przez sito. Umieść mięso w solance na 4 godziny.

wyjmij mięso z solanki, usuń nadmiar wilgoci (możesz na chwilę położyć na serwetce). Posmaruj mięso oliwą z oliwek, połóż na nim gałązki tymianku i umieść w torbie do pieczenia — lub szczelnie zawiń w folię. Piec w piekarniku przez 8-10 godzin w temperaturze 60-80°C

aby zrobić sos, wymieszaj wszystkie składniki, mieszaj do uzyskania gładkości

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Schab surowy wędzony - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g

Podobne przepisy