domowe kiełbaski

o wiele smaczniejsza niż kiełbasa sklepowa ze smalcem! Cóż, oczywiście nie Ukraiński dom,który można kupić tylko na rynkach, głównie w małych miastach (tam rano przywieziono go tylko ze wsi-świerzak), ale o wiele smaczniejszy niż ukraiński dom,który jest gotowy w naszych sklepach! Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 16 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 0 % 0 g
351 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój mięso i smalec na małe kawałki (im mniejsze, tym lepiej).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj czosnek, dodaj do mięsa, sól, pieprz, dodaj przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej wodę i dobrze wymieszaj mięso mielone. Połóż mięso mielone w postaci małych kiełbasek na arkuszach folii natłuszczonych olejem roślinnym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasno zwiń kiełbaski w folię (cukierek). Przebij każdą igłą. Złożyć w rękaw do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez 35-45 minut. Następnie wyjmij kiełbaski z rękawa, rozłóż folię na górze — i ponownie Wyślij do piekarnika do pieczenia na kolejne 10 minut. Kiełbaski staną się piękne i gęste. Pozwól im ostygnąć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy