naleśniki jabłkowe z jabłkami

cienkie naleśniki jabłkowe! Zaskocz wszystkich jasnym smakiem! Naleśniki są bardzo smaczne i aromatyczne. Bullseye daje owocową nutę) wszyscy będą się zastanawiać-Bullseye czuje, ale gdzie to jest?))) Zaczynamy zaskakiwać?)..
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 24 % 8 g
węglowodany 58 % 19 g
175 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Umyj jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij jajka do głębokiej miski. Dodaj szczyptę soli i dobrze ubij trzepaczką lub mikserem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier i dobrze ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz delikatnie wlej mleko i zamieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej mąkę na części i dobrze ubij, aby nie było grudek. Dostosuj gęstość ciasta, powinno być jednolite i nie gęste.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zawsze dodaję olej roślinny do ciasta naleśnikowego, 1-2 łyżki. Pozwala to praktycznie nie smarować patelni podczas smażenia naleśników. Dobrze wszystko ugniatamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz jabłko, usuń nasiona i trzy na grubej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj starte jabłko do ciasta naleśnikowego i dobrze zagniataj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mamy takie ciasto, płynne i jednorodne. Zaczynamy smażyć naleśniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem i wlej ciasto. Używam chochli do sosu-tylko objętość na naleśnik)). Smażyć na małym ogniu do zarumienienia)

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Odwróć łopatką na drugą stronę. Doprowadzamy do gotowości)

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I tak dalej) pieczemy wszystkie naleśniki)

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Następnie przygotowujemy pyszną pachnącą herbatę i wzywamy rodzinę do stołu))) możesz z mlekiem, dżemem) kto lubi z czym) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy