skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Umyj jajka.
Krok 2:
Rozbij jajka do głębokiej miski. Dodaj szczyptę soli i dobrze ubij trzepaczką lub mikserem.
Krok 3:
Dodaj cukier i dobrze ubij.
Krok 4:
Teraz delikatnie wlej mleko i zamieszaj.
Krok 5:
Wlej mąkę na części i dobrze ubij, aby nie było grudek. Dostosuj gęstość ciasta, powinno być jednolite i nie gęste.
Krok 6:
Zawsze dodaję olej roślinny do ciasta naleśnikowego, 1-2 łyżki. Pozwala to praktycznie nie smarować patelni podczas smażenia naleśników. Dobrze wszystko ugniatamy.
Krok 7:
Obierz jabłko, usuń nasiona i trzy na grubej tarce.
Krok 8:
Dodaj starte jabłko do ciasta naleśnikowego i dobrze zagniataj.
Krok 9:
Mamy takie ciasto, płynne i jednorodne. Zaczynamy smażyć naleśniki.
Krok 10:
Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem i wlej ciasto. Używam chochli do sosu-tylko objętość na naleśnik)). Smażyć na małym ogniu do zarumienienia)
Krok 11:
Odwróć łopatką na drugą stronę. Doprowadzamy do gotowości)
Krok 12:
I tak dalej) pieczemy wszystkie naleśniki)
Krok 13:
Następnie przygotowujemy pyszną pachnącą herbatę i wzywamy rodzinę do stołu))) możesz z mlekiem, dżemem) kto lubi z czym) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g