serniki z serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ser pokroić w kostkę, jajko, mąkę, sól, pieprz, zioła, wszystko wymieszać z twarogiem ; następnie podzielić masę na 6-8 kulek, lekko zawinąć w mąkę , uformować serniki ; mocno podgrzać patelnię z nieprzywierającą powłoką i ułożyć serniki, smażyć z obu stron na złoty kolor, następnie zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut .
możesz podawać z sałatą i dressingiem jogurtowym
SMACZNEGO
możesz podawać z sałatą i dressingiem jogurtowym
SMACZNEGO
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g