cebula z jajkiem i majonezem

w 5 minut będziesz miał czas nie tylko ugotować to danie, ale także je zjeść! To danie jest rodzajem ratunku. Można go ugotować na kuchence, w piecu, a nawet na ognisku (dzieje się tak, jeśli w kraju wyłączono prąd, a butla z gazem była pusta). Przyda się także tym, którzy po raz pierwszy widzą piec (bardzo prosty w przygotowaniu) i wybitnym kucharzom, ponieważ może służyć jako składnik każdego dania. Do tego dodam, że to danie jest nie tylko dobre samo w sobie, ale także pasuje do wszystkiego. Dostępność produktów i prostata gotowania pozwalają każdemu osobiście sprawdzić, czy ci się spodoba. Mam nadzieję, że się spodoba...
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 58 % 15 g
węglowodany 23 % 6 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności: P / olej, cebula, jajko i majonez. Porcja nie jest duża. Kładziemy wszystkie produkty bliżej pieca, więc jest to wygodniejsze. A dla szczęśliwych właścicieli dużych kuchni jest to pilna rekomendacja.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zanim przejdziemy do cebuli, musimy postawić patelnię na najmniejszym ogniu i wlać na nią P/olej. Praktycznie posmaruj patelnię tym olejem. Pozostaw patelnię do ogrzania. W tym czasie obierz i ustaw cebulę na kwadraty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyślij cebulę na patelnię.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź łyżkę majonezu (ze zjeżdżalnią) i połóż majonez na cebuli, którą już mamy na patelni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz bierzemy jajko i rozbijamy je bezpośrednio na patelnię z całą jego zawartością.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzymając patelnię, po prostu nie poparz się, wszystko wymieszaj. Dodajemy Gaz, osobiście kocham w pełni. I nadal mieszamy, tylko bez fanatyzmu. Masa powinna stać się luźna. Jednak tutaj, jak w jajecznicy, gotowość do osobistego gustu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Całe danie jest gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy