skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności: P / olej, cebula, jajko i majonez. Porcja nie jest duża. Kładziemy wszystkie produkty bliżej pieca, więc jest to wygodniejsze. A dla szczęśliwych właścicieli dużych kuchni jest to pilna rekomendacja.
Krok 2:
Zanim przejdziemy do cebuli, musimy postawić patelnię na najmniejszym ogniu i wlać na nią P/olej. Praktycznie posmaruj patelnię tym olejem. Pozostaw patelnię do ogrzania. W tym czasie obierz i ustaw cebulę na kwadraty.
Krok 3:
Wyślij cebulę na patelnię.
Krok 4:
Weź łyżkę majonezu (ze zjeżdżalnią) i połóż majonez na cebuli, którą już mamy na patelni.
Krok 5:
Teraz bierzemy jajko i rozbijamy je bezpośrednio na patelnię z całą jego zawartością.
Krok 6:
Trzymając patelnię, po prostu nie poparz się, wszystko wymieszaj. Dodajemy Gaz, osobiście kocham w pełni. I nadal mieszamy, tylko bez fanatyzmu. Masa powinna stać się luźna. Jednak tutaj, jak w jajecznicy, gotowość do osobistego gustu.
Krok 7:
Całe danie jest gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g