Orzo
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
orzo gotuj zgodnie z instrukcją (mam 6 minut) w lekko osolonej wodzie. Zlać.
wlej trochę zwykłego oleju na patelnię, usmaż drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Następnie włóż pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Drobno posiekaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu z pomidorem. Wstrząśnij jajkiem i wlej do warzyw. Zrób coś w rodzaju omletu i dobrze wymieszaj, aby nie było dużych kawałków.
wlej olej sezamowy i trochę sosu sojowego-nie przesadzaj, ponieważ krewetki są gotowane w słonej wodzie i możesz przesadzić z solą. Połóż krewetki bez skorupy na końcu i gotuj na wolnym ogniu przez około minutę.
następnie włóż ugotowane orzo na patelnię i podgrzewaj, mieszając, przez minutę. Posyp posiekanym koperkiem na wierzchu.
wlej trochę zwykłego oleju na patelnię, usmaż drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Następnie włóż pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Drobno posiekaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu z pomidorem. Wstrząśnij jajkiem i wlej do warzyw. Zrób coś w rodzaju omletu i dobrze wymieszaj, aby nie było dużych kawałków.
wlej olej sezamowy i trochę sosu sojowego-nie przesadzaj, ponieważ krewetki są gotowane w słonej wodzie i możesz przesadzić z solą. Połóż krewetki bez skorupy na końcu i gotuj na wolnym ogniu przez około minutę.
następnie włóż ugotowane orzo na patelnię i podgrzewaj, mieszając, przez minutę. Posyp posiekanym koperkiem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g