Roladki pod niezwykłym futrem

Spróbuj, na pewno ci się spodoba! Sama nie spodziewałam się, że będzie tak smacznie! Wymyśliłem ten przepis.!!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 3 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 25 % 5 g
143 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bardzo dobrze bij kawałki mięsa młotkiem. Sól, pieprz i dopraw ulubionymi przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj sos: wymieszaj majonez z musztardą i ostrym sosem. (Sos można bezpiecznie zastąpić adjika).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Bardzo obficie posmaruj nasze kawałki mięsa tym sosem. I usuwamy marynowanie w temperaturze pokojowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas marynowania naszego mięsa upieczemy kilka naleśników.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przejdź do warzyw: pokrój cebulę i paprykę w małe kostki, zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć do połowy na oleju roślinnym. Pocieramy również ogórki na grubej tarce i dodajemy do reszty warzyw. Smażyć jeszcze 7 minut na małym ogniu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekane warzywa do warzyw.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż nasze nadzienie na kawałkach wieprzowiny

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwijamy mięso w bułki i mocujemy wykałaczkami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zanurz bułki w ubitym jajku i smaż z obu stron na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Każdą rolkę "przewijamy & quot; w & quot; kocu & quot; z naleśnika i układamy w naczyniu do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj wierzch majonezem i keczupem, polej śmietaną.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj formę rolkami folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni przez 50 minut. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal / 100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy