skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bardzo dobrze bij kawałki mięsa młotkiem. Sól, pieprz i dopraw ulubionymi przyprawami.
Krok 2:
Przygotuj sos: wymieszaj majonez z musztardą i ostrym sosem. (Sos można bezpiecznie zastąpić adjika).
Krok 3:
Bardzo obficie posmaruj nasze kawałki mięsa tym sosem. I usuwamy marynowanie w temperaturze pokojowej.
Krok 4:
Podczas marynowania naszego mięsa upieczemy kilka naleśników.
Krok 5:
Przejdź do warzyw: pokrój cebulę i paprykę w małe kostki, zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć do połowy na oleju roślinnym. Pocieramy również ogórki na grubej tarce i dodajemy do reszty warzyw. Smażyć jeszcze 7 minut na małym ogniu.
Krok 6:
Dodaj posiekane warzywa do warzyw.
Krok 7:
Rozłóż nasze nadzienie na kawałkach wieprzowiny
Krok 8:
Zwijamy mięso w bułki i mocujemy wykałaczkami.
Krok 9:
Zanurz bułki w ubitym jajku i smaż z obu stron na patelni z olejem roślinnym na złoty kolor.
Krok 10:
Każdą rolkę "przewijamy & quot; w & quot; kocu & quot; z naleśnika i układamy w naczyniu do pieczenia.
Krok 11:
Posmaruj wierzch majonezem i keczupem, polej śmietaną.
Krok 12:
Przykryj formę rolkami folią i włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni przez 50 minut. Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal / 100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g