kotlety z filetów rybnych ze smalcem

pyszne, delikatne, soczyste, aromatyczne kotlety! Kotlety rybne są bardzo smaczne i zdrowe) można je gotować z absolutnie każdej ryby, można je smażyć lub gotować w podwójnym bojlerze) istnieje wiele opcji i możliwości)) podawaj pyszne z puree ziemniaczanym i świeżymi warzywami) Delikatny smak tych kotletów daje kawałek smalcu skręcony na maszynce do mięsa, bardzo mało. Ponieważ filet z ryb morskich sam w sobie jest trochę suchy, smalec (jako część mięsa mielonego) nadaje potrawie miękkość podczas gotowania. Gotuj dla zdrowia))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 11 % 3 g
236 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Obierz cebulę. Jeśli filet rybny jest zamrożony - rozmrozić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W maszynce do mięsa przewijamy filet rybny, kawałek smalcu, cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do tej masy dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dobrze zagnieść mięso mielone.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z mięsa mielonego, rękami zanurzonymi w wodzie, tworzymy kotlety.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż nasze kotlety. Smażyć na złoty kolor z jednej strony....

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Odwróć i przygotuj stronę przyjaciela)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Oto nasze wspaniałe kotlety)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Do dekoracji podajemy pachnące tłuczone ziemniaki i wzywamy wszystkich do obiadu)

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Bardzo delikatne i smaczne kotlety) Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy