kotlety z filetów rybnych ze smalcem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Obierz cebulę. Jeśli filet rybny jest zamrożony - rozmrozić.
Krok 2:
W maszynce do mięsa przewijamy filet rybny, kawałek smalcu, cebulę.
Krok 3:
Do tej masy dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz do smaku.
Krok 4:
Dobrze zagnieść mięso mielone.
Krok 5:
Z mięsa mielonego, rękami zanurzonymi w wodzie, tworzymy kotlety.
Krok 6:
Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż nasze kotlety. Smażyć na złoty kolor z jednej strony....
Krok 7:
Odwróć i przygotuj stronę przyjaciela)
Krok 8:
Oto nasze wspaniałe kotlety)
Krok 9:
Do dekoracji podajemy pachnące tłuczone ziemniaki i wzywamy wszystkich do obiadu)
Krok 10:
Bardzo delikatne i smaczne kotlety) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g