kotlety z dzikim czosnkiem i pietruszką

pyszne, miękkie kotlety na obiady i kolacje. Smacznego! Kotlety są bardzo soczyste.
klava4Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 59 % 24 g
węglowodany 10 % 4 g
280 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Z gotowego mielonego kotleta robimy piłkę i nadziewamy ją posiekaną natką pietruszki i dzikim czosnkiem. Nadajemy kształt kotleta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Panierujemy w mące i smażymy z obu stron na oleju roślinnym na ciemnozłoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż kotlety na talerzu i udekoruj sezamem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Czeremcha - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy