wiedeński sznycel cielęcy
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cielęcinę na steki.
Krok 2:
Dobrze bij, przykrywając folią do grubości mięsa 3-5 mm.
Krok 3:
Robimy lezon z jajek, mleka, soli i pieprzu.
Krok 4:
Panierujemy sznycel (na przemian: mąka, lezon, krakersy.)
Krok 5:
Wlej olej roślinny na patelnię i dodaj masło. Gotuj przez 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 6:
Połóż mięso na serwetce, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Danie jest gotowe. Dziękuję za bycie ze mną. Do widzenia i smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g