Yellowtail po sycylijsku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
usuń łuski, wyjmij wnętrzności i umyj rybę. Odetnij głowę i zdejmij filet nożem wzdłuż kręgosłupa. Podziel filety na porcje. W rondelku z grubym dnem podgrzej oliwę z oliwek i ułóż żółtoogony skórą do dołu. Podczas smażenia ryby drobno posiekaj oliwki. Obierz czosnek i zmiażdż nożem. Pokrój pomidory w kliny.
kiedy ryba zmieni kolor na biały na brzegach, oznacza to, że nadszedł czas, aby dodać warzywa. Dodaj oliwki, czosnek, pomidory. Sól i pieprz, dodaj tymianek i oregano. Ostrożnie rozłóż warzywa na wierzchu, tworząc czapkę. Pokrój wapno na pół, wyciśnij sok i polej nim rybę z warzywami. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj naczynie pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, aż pomidory będą miękkie.
podawaj Yellowtail z warzywami, z którymi się dusił, dekorując plasterkami limonki. I nie zapomnij zalać naczynia utworzonym sokiem. Smacznego!
kiedy ryba zmieni kolor na biały na brzegach, oznacza to, że nadszedł czas, aby dodać warzywa. Dodaj oliwki, czosnek, pomidory. Sól i pieprz, dodaj tymianek i oregano. Ostrożnie rozłóż warzywa na wierzchu, tworząc czapkę. Pokrój wapno na pół, wyciśnij sok i polej nim rybę z warzywami. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj naczynie pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, aż pomidory będą miękkie.
podawaj Yellowtail z warzywami, z którymi się dusił, dekorując plasterkami limonki. I nie zapomnij zalać naczynia utworzonym sokiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Lacedra Yellowtail - 146 kcal/100g