Makrurus w soku pomidorowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyść rybę, opłucz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Pozostaw na 15 minut.
na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną marchewkę i posiekaną jasną część porów. Smażyć na średnim ogniu.
połóż kawałki ryby na warzywach, posyp skórką z połowy cytryny i posiekaną bazylią, smaż lekko przez 8 minut.
wlej szklankę soku pomidorowego z miąższem, zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 5-7 minut.
podawaj z ziemniakami lub ryżem.
smacznego!
na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną marchewkę i posiekaną jasną część porów. Smażyć na średnim ogniu.
połóż kawałki ryby na warzywach, posyp skórką z połowy cytryny i posiekaną bazylią, smaż lekko przez 8 minut.
wlej szklankę soku pomidorowego z miąższem, zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez 5-7 minut.
podawaj z ziemniakami lub ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Macrurus - 60 kcal/100g