soczyste szaszłyki z jajek jagnięcych na grillu
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W jajach jagnięcych wykonaj nacięcie wzdłuż środka (tam, gdzie jest żyła) i usuń skórę.
Krok 2:
Umyj jajka jagnięce.
Krok 3:
Wlać mleko i odstawić na około 1 godzinę.
Krok 4:
Po godzinie wrzuć do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, pokrój jajka na dwie części w poprzek. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój tłuszcz z ogona na talerze i nawlecz na szpikulec na przemian z kawałkami jajek.
Krok 5:
Smaż na grillu do miękkości.
Krok 6:
Można podawać! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Jajka jagnięce - 230 kcal/100g