soczyste szaszłyki z jaj jagnięcych na grillu

pikantny i niezwykły Kebab! Prawdziwy męski przysmak! Zaskoczenie przyjaciół i rodziny jest bardzo proste! Przygotuj niesamowicie pyszny i delikatny szaszłyk z jaj jagnięcych!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 63 % 17 g
węglowodany 7 % 2 g
194 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W jajach jagnięcych wykonaj nacięcie wzdłuż środka (tam, gdzie jest żyła) i usuń skórę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj jajka jagnięce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlać mleko i odstawić na około 1 godzinę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po godzinie wrzuć do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, pokrój jajka na dwie części w poprzek. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój tłuszcz z ogona na talerze i nawlecz na szpikulec na przemian z kawałkami jajek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smaż na grillu do miękkości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Można podawać! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Jajka jagnięce - 230   kcal/100g

Podobne przepisy