to idealna opcja jedzenia na pikniki, a ponadto istnieje wiele różnych przepisów. Na szaszłykach z reguły gotowane są wszystkie rodzaje mięsa: wieprzowina, wołowina, jagnięcina, królik, drób. Dzięki wszelkiego rodzaju marynatom potrawy są zawsze soczyste i oryginalne. Jasne, Kebab & ndash; to kulinarny klasyk ,ale na szaszłykach można zrobić prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej. Ta metoda gotowania doskonale nadaje się do wielu warzyw, takich jak ziemniaki, bakłażany, pomidory, cebula. Również na szaszłykach prawie każdy rodzaj ryby, zarówno rzeczny, jak i Morski, jest świetny.
Pięć najszybszych przepisów:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
szaszłyki ze smalcem na grillu | 30 min | 439 | +55 |
szaszłyki rybne z miodem i rozmarynem | 30 min | 761 | +27 |
szaszłyki warzywne na grillu | 30 min | 50 | +77 |
szaszłyki z pieczarek w piekarniku na szaszłykach | 40 min | 116 | +198 |
kebab z miodem soczysty na węglu drzewnym | 50 min | 146 | +104 |
w tej wersji owoce morza (krewetki, kalmary, a nawet małże) są idealne. A grzyby na szaszłykach, w szczególności pieczarki, są po prostu doskonałe! Owoce na szaszłykach są idealne na słodycze: jabłka, gruszki, a nawet banany. Opcji – jest wiele. Jednocześnie takie Dania, jeśli chcesz, mogą być przygotowane nie tylko przez doświadczonego kucharza, ale także przez początkującego kucharza. Pyszne, pachnące, soczyste przysmaki przypadną do gustu wszystkim domownikom i gościom bez wyjątku.