kebab z miodem soczysty na węglu drzewnym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź marynatę. Obierz i zmiażdż czosnek. Bierzemy czystą cytrynę, aby ją pokroić i wycisnąć cały sok.& nbsp;do soku wsypujemy musztardę, oliwę, sól, mieszamy łyżką.& nbsp;mieszamy cały nasz miód i ponownie mieszamy. Oto nasza, cudowna marynata MIODOWA.
pokrój filet z kurczaka na pojedyncze kawałki. Wkładamy kawałki do marynaty na następne kilka godzin.& nbsp; jak marynowano, kładziemy jeszcze surowego kurczaka na szpikulcu lub na metalowym ruszcie. Trzymamy nad gorącymi węglami, od czasu do czasu obracając. Dopóki kebab z miodem nie zostanie ugotowany, pozostaje czuwać i cieszyć się smakiem pochodzącym z marynowanego mięsa.
gdy będziesz gotowy, pocieraj ślinę i przygotuj się na jeden z najlepszych przepisów na grilla!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g