kebab z miodem soczysty na węglu drzewnym

pyszne jedzenie dla smakoszy! Niezwykły smak i bardzo prosty przepis! Teraz przygotujemy kebab z miodem. Uwierz mi, to jest pyszne!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 66 % 19 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 17 % 5 g
142 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

weź marynatę. Obierz i zmiażdż czosnek. Bierzemy czystą cytrynę, aby ją pokroić i wycisnąć cały sok.& nbsp;do soku wsypujemy musztardę, oliwę, sól, mieszamy łyżką.& nbsp;mieszamy cały nasz miód i ponownie mieszamy. Oto nasza, cudowna marynata MIODOWA.

pokrój filet z kurczaka na pojedyncze kawałki. Wkładamy kawałki do marynaty na następne kilka godzin.& nbsp; jak marynowano, kładziemy jeszcze surowego kurczaka na szpikulcu lub na metalowym ruszcie. Trzymamy nad gorącymi węglami, od czasu do czasu obracając. Dopóki kebab z miodem nie zostanie ugotowany, pozostaje czuwać i cieszyć się smakiem pochodzącym z marynowanego mięsa.

gdy będziesz gotowy, pocieraj ślinę i przygotuj się na jeden z najlepszych przepisów na grilla!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy