chebureki z mieszanego mięsa mielonego na wodzie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
przesiej mąkę, dodaj sól, wymieszaj i po cichu wlej ciepłą wodę i zamieszaj.Zagnieść ciasto i wyjąć na 20 minut, aby odpocząć (owinąć w pół lub włożyć do pojemnika i przykryć) przygotować nadzienie.
mięso przepuszcza się przez maszynę do mięsa wraz z cebulą, pieprzem, solą do smaku i wodą.
rozwałkuj ciasto cienko i wytnij koła (wycinam koła lub talerz lub pierścień kulinarny), a następnie połóż nadzienie na krawędzi koła i przyklej krawędzie, jeśli chcesz piękne czebureki, a następnie użyj widelca, aby przejść wzdłuż boku.
smażyć cheburek na rozgrzanym oleju roślinnymz obu stron.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g