Sałatka Fiołkowa z grzybami koreańska marchewka
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Układamy wszystko warstwami i smarujemy majonezem: udka, suszone śliwki, grzyby, ogórek, marchew.
2. Fiołki wykonane są z rzodkiewki barwionej sokiem z buraków,
3. Liście to szpinak, ale można też bazylią, boki pokryte krakersem solonym
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g