Sałatka Fiołkowa z grzybami koreańska marchewka

Goście zostaną zaatakowani! Oryginalny, prosty i szybki! Bardzo prosty w przygotowaniu, lubiany przez wszystkich Szybko się gotuje, składniki nie są skomplikowane, sałatka ozdobiona jest niezwykła.
Julek34Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 4 g
tłuszcze 48 % 12 g
węglowodany 36 % 9 g
154 kcal
IG: 89 / 0 / 11

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Układamy wszystko warstwami i smarujemy majonezem: udka, suszone śliwki, grzyby, ogórek, marchew.
2. Fiołki wykonane są z rzodkiewki barwionej sokiem z buraków,
3. Liście to szpinak, ale można też bazylią, boki pokryte krakersem solonym

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g
  • Wędzone udka - 220   kcal/100g

Podobne przepisy