skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Serce cielęce / serca, pocięte na pół, ale nie większe. Zanim przejdziesz dalej, musisz usunąć żyły i dokładnie spłukać składnik, aby nie było nic zbędnego. Następnie serce jest cięte na kawałki w kształcie kostek.
marynatą jest tutaj mieszanka drobno posiekanej słodkiej papryki, soli, a także octu i pokruszonego czosnku. Marynowanie trwa 24 godziny na zewnątrz, ale lepiej trzymać marynatę w lodówce.
po zakończeniu marynowania zostawiamy szaszłyki na węglach, po nawleczeniu na szaszłyki, a my bierzemy się za SOS "kebabowy". Sok z cytryny, czerwona papryka, naturalnie drobno posiekana, miesza się z octem, oliwą z oliwek i cebulą przepuszczoną przez tarkę. Składniki miesza się razem, aż uformują się w jedną masę.
szaszłyki z serca z sosem są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g