miękki szaszłyk w winie wieprzowym na węglu drzewnym

Kebab dla najbardziej ukochanych! Proste, szybkie i szalenie apetyczne! Od dawna dowiedziałem się, że czerwone wino nadaje kebabowi niezwykły aromat i miękkość, soczystość. Spróbuj ugotować taki kebab w winie, zobaczysz, że dostaniesz naprawdę miękki Kebab.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 14 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 6 % 2 g
221 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

pokrój wieprzowinę na kawałki grilla (rozmiar, który najbardziej Ci odpowiada).

pokrój białą cebulę w cienkie pierścienie lub półpierścienie.

wymieszaj osobno wszystkie suche przyprawy: chmiel-suneli, kolendrę(najlepiej zestaw przypraw do gruzińskiego mięsa kharcho z orzechami, ale możesz bez niego).

włóż wieprzowinę do garnka. Dodaj cebulę. Zasypiamy suchymi przyprawami. Wlej ocet i dobrze wymieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Wlej wino i ponownie dobrze wymieszaj. Teraz sól i pieprz do smaku (ostra czerwona mielona papryka), ponownie wymieszaj.

przykryj patelnię pokrywką i włóż do lodówki na jeden dzień (maksymalnie). Jeśli to możliwe, co 2-3 godziny wyjmujemy patelnię i mieszamy mięso. W pierwszym takim mieszaniu możesz sprawdzić marynatę pod kątem soli i pieprzu.

czerwone wino zmieszane z przyprawami nadaje kebabowi pikantny smak. Mięso jest bardzo delikatne, miękkie, soczyste. Oczywiście najlepiej jest wcześniej wybrać wybraną polędwicę wieprzową. W gotowym naczyniu nie ma alkoholu, więc kebab można bezpiecznie podawać dzieciom.

miłego pikniku, apetytu i dobrego nastroju!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Ocet winny czerwony - 19   kcal/100g

Podobne przepisy