szaszłyki w koncentracie pomidorowym na węglu drzewnym
skład / składniki
17
porcje:
gotowanie krok po kroku
myjemy mięso i kroimy je na osobne, niezbyt duże kawałki. Oblicz, aby wygodniej było później nawlec mięso na szpikulec. Po pokrojeniu posyp mięso solą i pieprzem.
pokrój Cebulki w pierścienie, obierając je wcześniej. Ułóż krążki cebuli i mięso razem w jednym rondlu.
marynata jest przygotowywana w osobnej misce. Będziemy go mieć z mieszanki soku z cytryny, wody i koncentratu pomidorowego. Wymieszaj je razem i wyślij zawartość miski do garnka z mięsem. Wymieszaj, a następnie weź i włóż do lodówki na 8 godzin.
marynowane? Wyjmujemy, kładziemy na szpikulcu i smażymy nad rozgrzanymi do czerwoności węglami drzewnymi, obracając szaszłyki, aby szaszłyki były równomiernie usmażone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g