szaszłyki w koncentracie pomidorowym na węglu drzewnym

soczysty szaszłyk marynowany w koncentracie pomidorowym wieprzowym. Mój dziadek nauczył mnie marynować szaszłyki w koncentracie pomidorowym)) Pasta pomidorowa do kebaba nadaje szczególny smak, który jest natychmiast odczuwalny.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 48 % 15 g
węglowodany 13 % 4 g
187 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

myjemy mięso i kroimy je na osobne, niezbyt duże kawałki. Oblicz, aby wygodniej było później nawlec mięso na szpikulec. Po pokrojeniu posyp mięso solą i pieprzem.
pokrój Cebulki w pierścienie, obierając je wcześniej. Ułóż krążki cebuli i mięso razem w jednym rondlu.
marynata jest przygotowywana w osobnej misce. Będziemy go mieć z mieszanki soku z cytryny, wody i koncentratu pomidorowego. Wymieszaj je razem i wyślij zawartość miski do garnka z mięsem. Wymieszaj, a następnie weź i włóż do lodówki na 8 godzin.
marynowane? Wyjmujemy, kładziemy na szpikulcu i smażymy nad rozgrzanymi do czerwoności węglami drzewnymi, obracając szaszłyki, aby szaszłyki były równomiernie usmażone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy