szaszłyki z indyka w marynacie kefirowej

miękkie soczyste mięso tego dania jest po prostu & quot; doprowadza do szału & quot;. Uwielbiam gotować szaszłyki z indyka, ponieważ taki przepis kulinarny jest bardzo łatwy do wykonania.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 14 g
tłuszcze 22 % 5 g
węglowodany 17 % 4 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 4 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj filet z indyka, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na średnie kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowanie marynaty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kawałki mięsa wkładamy do marynaty,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj i pozostaw do marynowania na kilka godzin (mój Kebab marynował przez 4 godziny).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Paprykę kroimy na kawałki i nawlekamy na przemian z kawałkami indyka na drewniany szpikulec lub szpikulec.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotowane szaszłyki z mięsem i pieprzem umieszczamy na bokach prostokątnego naczynia do pieczenia.Pieczemy szaszłyki w rozgrzanym piekarniku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż gotowy kebab na talerzu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podawaj z natką pietruszki, cebulą, pomidorami lub innymi warzywami.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Szaszłyki z indyka w marynacie kefirowej są gotowe.

filety opłucz i osusz. Pokrój na średnie kawałki. Marynatę przygotowuje się w ten sposób: cebulę kroi się w półpierścienie, marszczy się rękami, wlewa kefirem. Dodaje się koncentrat pomidorowy, ocet balsamiczny, ziarna pieprzu i liść laurowy (wcześniej rozbij na małe kawałki). Dodaj pieprz i sól.
włóż mięso do marynaty, dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka godzin(im dłużej, tym smaczniej).
pokrój paprykę na małe kawałki. Posadź mięso na przemian z pieprzem.
ten szaszłyk z indyka można również gotować w piekarniku. Aby to zrobić, weź prostokątne naczynie do pieczenia, połóż szaszłyki kebaba na bokach tej formy. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180-200 stopni.
gdy szaszłyk się zarumieni-gotowe – Takie jedzenie przypadnie do gustu każdemu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy