skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do kanapek
Krok 2:
Rozwałkuj ciasto i posmaruj cienko majonezem
Krok 3:
Wzdłuż rozwałkowanego ciasta rozłóż cienko pokrojoną szynkę
Krok 4:
Rozłóż ser na szynce
Krok 5:
Przykryj drugim paskiem rozwałkowanego ciasta
Krok 6:
Wytnij gwiazdki z ciasta. Nie miałem kokilki, więc koła zębate nie były dokładnie w odpowiednim kształcie.
Krok 7:
Na wierzchu posmaruj nasze kanapki lekko majonezem i posyp sezamem
Krok 8:
Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Krok 9:
Z resztek ciasta zrobiłam mini pizze. Ciasto rozwałkowaliśmy na długą wąską wstążkę, posmarowaliśmy pastą pomidorową zmieszaną z czosnkiem.
Krok 10:
Wzdłuż rozłożona cienko pokrojona szynka
Krok 11:
Na szynce resztki sera z kanapek.
Krok 12:
Zwinięte ciasto w bułki
Krok 13:
I pieczone w piekarniku. A gwiazdki kanapkowe i moje bułki w postaci małej pizzy okazały się bardzo smaczne.
Krok 14:
Podobało mi się. Polecam ciasto francuskie. Okazuje się bardzo smaczny i szybki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g